FAQ's

Ik heb een bestelling geplaatst, wat gebeurd er nu?

Nadat je je bestelling op onze website hebt afgerond en afgerekend krijg je van ons een bevestiging in de mail. Hierna duurt het 1-2 werkdagen voordat jij je accessoire in huis hebt! Bestel je vóór 15.00 uur, dan heb je hem morgen al in huis. Bestel je rondom feestdagen? Houd dan rekening met een dag extra vanwege vertraging bij PostNL

Hoeveel dagen bedenktijd heb ik?

Soms heb je twijfels of wil je de accessoire eerst even in het echt zien voordat je je keuze maakt, dat snappen we helemaal! Daarom dat je 30 dagen de tijd hebt om je te bedenken en je aankoop retour te sturen. Al denken wij dat dit niet nodig zal zijn. ;)

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Oeps! Een miskoopje? Dat is geen probleem! Je kan je aankoop binnen 30 dagen retour sturen. Let er wel op de retourkosten voor de koper zijn. Check daarom altijd even dubbel of je het goede model telefoon hebt geselecteerd in je winkelwagentje. Twijfel je nog? Neem dan gerust even contact op! Wij kunnen antwoord geven op al je vragen.

Hoe komen jullie aan zoveel designs?

Al onze producten worden door ons ontworpen en zijn dus nergens anders verkrijgbaar. Wij hebben een in-house grafisch ontwerpster die voor de mooiste designs zorgt en altijd up-to-date is van alle trends. Na het ontwerpproces word er een sample gemaakt zodat we kunnen checken of de kwaliteit en design van de hoogste kwaliteit is. Dat is immers wat wij je altijd willen bieden. Na goedkeuring gaan onze accessoires in productie, waarna jij ze kan shoppen!

Kan ik jullie vinden op social media?

Ja zeker! Wij zijn te vinden op Facebook, Instagram en TikTok. Zoek op @casiesnl en dan kom je op ons account terecht. Hier delen wij leuke foto's en filmpjes. Maar we hebben ook regelmatig toffe kortingsacties en give-aways.

Hoe kan ik het beste voor mijn Casie zorgen?

Aangezien je telefoon een gebruiksvoorwerp is, is het niet gek dat je transparante telefoonhoesje na enkele maanden een beetje kan verkleuren. Hier zijn wat tips hoe je dit gemakkelijk weer oplost:

#1: Mix wat warm water met een beetje afwaszeep. Scrub daarna met een sponsje of tandenborstel je telefoonhoesje schoon.

#2: Sprinkel een beetje soda op je hoesje en gebruik een nat sponsje of natte tandenborstel om 'm schoon te scrubben.

Je zal zien dat je Casie er weer uit ziet als nieuw!

B2B FAQ'S

Is het mogelijk een B2B-samenwerking te beginnen?

Ja zeker! Wij staan altijd open voor B2B verzoeken. Ben jij of ken jij een winkeleigenaar die interesse heeft? Stuur dan even een berichtje naar b2bcasies@gmail.com of naar contact@casies.nl zodat wij jou van meer informatie kunnen voorzien.

Zijn jullie ook te vinden via een B2B groothandel platform?

Ja! Wij zijn live op Ankorstore; één van de grootste B2B groothandel platformen van Europa! Hier vindt je ons hele B2B-assortiment. Maar je mag natuurlijk ook altijd via ons eigen B2B-lookbook (die we naar je kunnen mailen) je bestelling plaatsen.

Laat wat van je horen!

Heb je een vraag, wil je met ons samenwerken of wil je simpelweg gewoon wat van je laten horen? Dat kan hier!

(Retour)adres

Witte de Withplein 21

3223 SM

Hellevoetsluis

E-mail

contact@casies.nl

Social Media

Bereikbaar

Wij zijn elke dag bereikbaar op social media en via de mail.